Den 11. juni er alle vindere, og derfor får man selvfølgelig en medalje. Det er dog ikke en traditionel medalje i metal; i stedet er den lavet af genanvendt akryl, som udleder 50% mindre CO2

 

Dagen oprinder. Du har kørt det sidste stykke over lavbroen og føler måske, at Storebæltsbroen er en del længere, end du lige huskede den. Du ankommer forpustet i Nyborg og er utroligt stolt af dig selv. Det kræver en medalje!

Men vent! Medaljen vejer næsten ingenting. Hvorfor passer vægten af medaljen ikke til den store bedrift, det har været at cykle over broen i sidevind? Den bør da mindst veje det samme som en brosten fra Paris-Roubaix.

Ja, medaljen vejer ikke ret meget, men til gengæld er den bæredygtig.

Medaljerne til Tour de Storebælt er lavet efter Royal Runs forbillede og er derfor skabt i genanvendt akryl. Én af fordelene ved akryl er, at der er minimalt spild, fordi 30% af spildet kan omsmeltes og bruges igen. Det svarer til, at du stikker småkager ud med en udstikker. Der kommer et spild, så du samler dejresterne, ruller ud igen og udstikker flere småkager. Det fungerer på samme måde med medaljerne, når de produceres i akryl – og hvem vil ikke gerne have flest mulige småkager og knap så mange dejrester?

 

I forhold til en traditionel medalje i metal udleder akryl-medaljen 50% mindre CO2. Det er dog ikke kun medaljepladen, der er mere bæredygtig. Båndet, du får om halsen, er lavet af genbrugsmaterialer; nemlig gamle plastikflasker, som er lavet om til tekstilfibre.

 

Medaljen er enkel og simpel i sit design med den gule Tour de France-farve som gennemgående på både medaljeplade og bånd. Tour de Storebælts logo præger forsiden af medaljen.

Medaljen er dog ikke det eneste, du modtager ved målstregen. Her får du også overleveret din t-shirt, som faktisk matcher medaljen.