Mange står klar til at hjælpe dig på dagen. Så ser du en officiel bil på cykelruten, så kan du vide, at de er der for din skyld.

Der er først og fremmest biler med et lægefagligt team i, som er klar til at rykke hurtigt ud, hvis uheldet skulle være ude.

Der er også neutrale servicebiler til at hjælpe dem, der har brug for en mekaniker til at se på deres cykel. De kan selvfølgelig ikke være alle steder, men hjælper så mange de kan. Her skal du huske, at du også kan få hjælp fra FriBikeshop i alle tre startområder samt i depoterne på ruten.

Derudover er der førerbiler som viser vejen, samt ruteobservatører som holder øje med at alt forløber som det skal, og som kan reagere hurtigt, hvis der bliver behov for det.


Alle frivillige har fået tilbudt
Hjerteredderkursus
Det er ikke kun bilerne, der er fyldt op med god hjælp. For i samarbejde med DGI er alle vores frivillige blevet tilbudt et gratis Hjerteredderkursus. Vi ønsker, at vores frivillige tør træde til i tilfælde af Hjertestop. Ved hjertestop er tid en vigtig faktor, og hurtig hjælp med hjertemassage og hjertestarter kan spille en afgørende rolle.

”Tour de Storebælt vil gerne at vores 16.000 deltagere og 1.000 frivillige får den bedste og mest sikre oplevelse på løbsdagen. Derfor er det glædeligt, at vi, i samarbejde med DGI, Hjerteforeningen og Østifterne, har tilbudt alle vores frivillige muligheden for at modtage et gratis Hjerteredderkursus. På Hjerteredderkurset vil den frivillige blive introduceret til livreddende førstehjælp. De frivillige får viden om hvad de skal gøre, hvis de er vidne til en person med hjertestop,” siger Jesper Jensen, Frivilligkoordinator hos Tour de Storebælt