Pressemeddelelse udsendt lørdag 11. juni

Det er netop blevet meldt ud, at H.K.H. Kronprins Frederik deltager på 100 km-ruten i Danmarkshistoriens største motionscykelløb; Tour de Storebælt. For en stund skiftes løbeskoene ud med cykelsko, når Kronprinsen, sammen med 16.000 danskere, varmer op til Tour de France-starten i Danmark.

I dag lørdag 11. juni, tre uger før Tour-starten i Danmark, afholdes motionscykelløbet Tour de Storebælt. Her skal deltagerne cykle hele eller dele af anden etape af dette års Tour de France, som går fra Roskilde til Nyborg.
Kronprinsen får følgeskab af ca. 6.500 cykelmotionister, der ligesom ham har valgt at prøve kræfter med 100 km-ruten til motionscykelløbet. Ruten på de 100 km går fra Kalundborg og afsluttes med en tur over Storebæltsbroen inden målstregen krydses i Nyborg. Københavns Overborgmester, Sophie Hæstorp Andersen, samt Kalundborgs borgmester Martin Damm har ligeledes taget udfordringen op, og er også blandt deltagerne på 100 km-ruten.


Cykling er del af vores DNA

Med 16.000 deltagere til Tour de Storebælt og heriblandt landets Kronprins, er der ingen tvivl om, at vi i Danmark har en helt unik cykelkultur. Vores helt specielle forhold til cykling nævnte Kronprinsen også i den tale, han holdt i forbindelse med rutepræsentationen til Tour de France sidste år:

B
ørn, voksne og ældre cykler alle – de cykler hver dag. Til og fra arbejde, i skole, som transport og ikke at forglemme i vores fritid også. Cykling er den del af vores DNA, sagde Kronprinsen og forsatte:
Der er dømt folkefest, når de største cykelryttere skal forcere de danske bakketoppe, passere de gyldne rapsmarker og kæmpe sig igennem den ikoniske vestenvind i den danske sommer. En fest hvor alle er velkomne.

 

Kronprinsen og Tour de France
Med sin deltagelse i Tour de Storebælt forsætter Kronprinsen sit store engagement i Tour de France-starten i Danmark. Han kommer til at deltage i en del begivenheder og skal bl.a. overrække den gule trøje til vinderen af første etape, når det verdensberømte løb starter på dansk grund fredag 1. juli.